Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toscapäron med xantégrädde


Inkokta päronhalvor under ett karamelligt toscatäcke serveras med päronkonjak i både grädde och glas.

Toscapäron med xantégrädde

Toscapäron med xantégrädde

Toscapäron med xantégrädde

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 4päron- till exempel Clara frijs

Lag:

  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 0,5vaniljstång
  • 0,25citron- zestat skal

Tosca:

  • 50 gsmör
  • 0,75 dlströsocker
  • 50 gmandelspån
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 mskmjölk

Servera med:

  • 2 dlvispgrädde
  • 12 mskXanté- päronkonjak

Garnera med:

  • mörk choklad- flisad

Gör så här

  1. Skala och dela päronen. Ta ur kärnhuset med ett kuljärn eller tesked. 

  2. Koka upp vatten, socker, delad urskrapad vaniljstång och citronzest i en gryta. Lägg ner päronhalvorna i sockerlagen och sjud dem, cirka 5 minuter. Ta upp och låt rinna av. Lägg över päronhalvorna i en smord ugnsfast form med snittytan uppåt.

  3. Lägg smör i bitar, strösocker, mandelspån, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Rör om och låt sjuda på svag värme tills det blir en tjock och jämn smet. Den får inte koka.

  4. Skeda smeten över päronhalvorna. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. Låt svalna något.

  5. Servera päronhalvorna med vispad grädde smaksatt med päronkonjak. Garnera med flisad mörk choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök