Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inkokta päronhalvor under ett karamelligt toscatäcke serveras med päronkonjak i både grädde och glas.
Skala och dela päronen. Ta ur kärnhuset med ett kuljärn eller tesked.
Koka upp vatten, socker, delad urskrapad vaniljstång och citronzest i en gryta. Lägg ner päronhalvorna i sockerlagen och sjud dem, cirka 5 minuter. Ta upp och låt rinna av. Lägg över päronhalvorna i en smord ugnsfast form med snittytan uppåt.
Lägg smör i bitar, strösocker, mandelspån, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Rör om och låt sjuda på svag värme tills det blir en tjock och jämn smet. Den får inte koka.
Skeda smeten över päronhalvorna. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. Låt svalna något.
Servera päronhalvorna med vispad grädde smaksatt med päronkonjak. Garnera med flisad mörk choklad.
Recept från Mitt kök