Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept av Roy Fares på toscamazariner. Karamellig topping möter rostade nötter och mör botten. Lycka!
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, florsocker och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formar, ca 7 cm i diameter.
Mazarinsmet: Blanda mandelmassa och smör, gärna i matberedare. Blanda i ett ägg i taget och sedan äggulorna. Fyll mördegsformarna med smeten och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Höj ugnsvärmen till 200°.
Tosca: Blanda mandel och nötter i en bunke. Koka grädde, smör, socker och glykos eller honung i en kastrull under omrörning tills smeten börjar få gyllenbrun färg. Häll smeten över nötterna och blanda om.
Fördela nötsmeten på mazarinerna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från formarna och får kallna på galler.
Foto: Charlie Drevstam
Mazariner tosca