Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toscamazariner

Recept av Roy Fares på toscamazariner. Karamellig topping möter rostade nötter och mör botten. Lycka!

ToscamazarinerToscamazarinerToscamazariner
Foto: Charlie Drevstam

Toscamazariner

  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 1,5 dlflorsocker
  • 175 gsmör
  • 1ägg

Mazarinsmet

  • 250 gmandelmassa
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2ägg
  • 3äggulor

Tosca

  • 75 gmandel- flagad
  • 0,75 dlpistaschnötter- skalade
  • 0,75 dlsaltade cashewnötter
  • 0,75 dlmakadamianötter
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 75 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 3 mskglykos- eller honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, florsocker och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formar, ca 7 cm i diameter.

  2. Mazarinsmet: Blanda mandelmassa och smör, gärna i matberedare. Blanda i ett ägg i taget och sedan äggulorna. Fyll mördegs­­form­arna med smeten och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Höj ugns­värmen till 200°.

  3. Tosca: Blanda mandel och nötter i en bunke. Koka grädde, smör, socker och glykos eller honung i en kastrull under omrörning tills smeten börjar få gyllenbrun färg. Häll smeten över nötterna och blanda om.

  4. Fördela nötsmeten på mazarinerna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från formarna och får kallna på galler.

    Foto: Charlie Drevstam

    Mazariner tosca

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Roy Fares: