Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på toscakaka, för många kakan med stort K. En klassisk vinnare som har sin givna plats på kalaset. Toscakakan går bra att frysa.
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ,ett i taget, och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån. Låt blandningen sjuda ca 1 minut.
Fördela glasyren över kakan Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10–15 min tills glasyren får en gyllengul färg. Låt kakan svalna i formen.