Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toscakaka – recept på saftig kaka

Recept på toscakaka, för många kakan med stort K. En klassisk vinnare som har sin givna plats på kalaset. Toscakakan går bra att frysa.

Toscakaka – recept på saftig kaka
Toscakaka – recept på saftig kaka
Toscakaka – recept på saftig kaka
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 3ägg
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 3 mskmjölk

Glasyr

  • 75 gsmör
  • 3 mskströsocker
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 mskmjölk
  • 50 gmandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ,ett i taget, och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.

  2. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån. Låt blandningen sjuda ca 1 minut.

  3. Fördela glasyren över kakan  Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10–15 min tills glasyren får en gyllengul färg. Låt kakan svalna i formen.

Vad tyckte du om receptet?