Fler goda recept:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjukspröda mördegskakor med en knäckig toscagömma och ringlad choklad. Fyllningen kan göras med nötter eller kokos. Varje fyllning räcker till en sats kakor, cirka 20 stycken, så välj din favorit.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Nöttosca: Finhacka nötterna och ställ dem åt sidan. Blanda resten av ingredienserna i en kastrull. Koka upp på medelvärme och under konstant omrörning tills smeten har tjocknat, ca 5 min, eller tills smeten har fått en gyllenbrun färg. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner nötterna.
Kokostosca: Koka upp alla ingredienser i en kastrull under konstant omrörning på medelvärme. Låt det småkoka under fortsatt omrörning i ca 5 min, eller tills smeten har fått en lätt gyllenbrun färg.
Mördeg: Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret i klickar och arbeta ihop till en deg. Degen ska bara gå ihop, så överarbeta den inte. (Viktigt att smöret verkligen är mjukt, annars kommer degen att bli smulig.)
Dela degen i 20 delar och rulla dem till jämna bollar. Lägg bollarna med ordentligt med mellanrum på plåten.
Gör en grop i mitten på varje boll och fyll med toscasmet. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–20 min, eller tills fyllningen har fått fin färg. Låt kakorna svalna helt på plåten. Ringla över choklad och strö över lite flingsalt.
Fler goda recept: