Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda bullar med härlig toppning av mandel.
Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
Tillsätt smörklickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
Riv mandelmassan till fyllningen och rör ihop med smör.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta och bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ i formar med snittytan upp. Låt jäsa i cirka en timme.
Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och smält ihop under omrörning. Rör i mandelspån och låt svalna.
Lägg på en klick toscasmet på varje bulle och grädda i 225 grader i 10 minuter.
Recept från Mitt kök