Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toscabullar

Goda bullar med härlig toppning av mandel.

Toscabullar
Toscabullar
Toscabullar
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlmjölk
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlsocker
  • 1 tsksalt
  • 2 tskkardemumma- stött
  • 1516 dlvetemjöl
  • 150 gmandelmassa
  • 100 gsmör
  • 75 gsmör
  • 1,5 dlsocker
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 mskmjölk
  • 150 gmandelspån

Gör så här

  1. Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt smörklickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.

  3. Riv mandelmassan till fyllningen och rör ihop med smör.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta och bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ i formar med snittytan upp. Låt jäsa i cirka en timme.

  5. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och smält ihop under omrörning. Rör i mandelspån och låt svalna.

  6. Lägg på en klick toscasmet på varje bulle och grädda i 225 grader i 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök