Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toscabullar med brynt smör

Recept på ljuvligt goda bullar med toscatäcke.

Toscabullar med brynt smör
Toscabullar med brynt smör
Toscabullar med brynt smör
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 gjäst för söta degar
  • 5 dlmjölk
  • 150 gsmör- brynt avsvalnat
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 tskkardemumma- stött
  • 13 dlvetemjöl

Fyllning:

  • 100 gsmör- mjukt
  • 100 gmandel- mald
  • 1 dlmuscovadosocker

Till pensling:

  • 1ägg

Toscaglasyr:

  • 100 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlmjölk
  • 100 gvalnötskärnor och sötmandel- hackade

Gör så här

  1. Häll mjölken i bunken till köksmaskinen med degkroken monterad. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt smöret i klickar, salt, strösocker, stött kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen cirka 10 minuter. Plasta bunken och låt degen jäsa i 40 minuter.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta, 30× 40 centimeter.

  3. Värm ugnen till 225 grader. Rör smör, mald mandel och socker i en skål. Fördela och bred ut fyllningen på plattorna och rulla ihop från långsidan till en rulle. Skär den i 2 centimeter breda bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper eller i wienerbrödsformar på plåtar. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

  4. Blanda alla ingredienser till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning utan att det kokar. Låt toscasmeten svalna. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Lägg en sked av toscaglasyren på var och en av de jästa penslade bullarna. Grädda bullarna i mitten av ugnen, cirka 10–12 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök