Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Toscabitar är ett beroendeframkallande, knäckigt mandelgodis. Toscabitarna kan förberedas ca 2 veckor före jul och förvaras i en tättslutande burk i kylen.
Sätt ugnen på 175°. Blanda socker, honung, grädde och smör i en kastrull. Låt koka upp och sedan koka på medelvärme ca 10 min, tills smeten tjocknat lite och blivit ljust gyllenbrun. Rör med jämna mellanrum.
Ta kastrullen från plattan och rör i apelsinskal och mandel. Tryck ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm. Jämna till ytan.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills kakan blivit gyllenbrun. Låt svalna och skär sedan i bitar.
Smält chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad. Doppa halva kakbitarna i choklad och lägg på en bricka klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen och förvara sedan kallt.