Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toscaaprikoser med lättvispad grädde

Kombinationen av knäckig tosca och sötsyrliga aprikoser är magisk. Rör i 1 msk amaretto i grädden för ännu mer vuxen mandelsmak.

Toscaaprikoser med lättvispad grädde
Toscaaprikoser med lättvispad grädde
Toscaaprikoser med lättvispad grädde
Toscaaprikoser med lättvispad grädde Foto: Jenny Grimsgård

Toscaaprikoser med lättvispad grädde

  • 0,5 dlflytande smör och rapsolja
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 påsemandel- flagad (50 g)
  • 1 burkaprikoser- (420 g)

Tillbehör

  • 2 dlgrädde- lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och socker i en kastrull. Låt koka 2 min. Tillsätt mandeln.

  2. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i en ugnssäker form eller i portionsformar. Klicka på mandelsmeten. Gratinera mitt i ugnen tills toscasmeten fått färg, 5–7 min. Servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?