Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på toscaäpplen. En vacker och god dessert som du kan förbereda för att sedan steka strax före serveringen.
Skölj och skär av ett lock från äpplet vid stjälkfästet. Ta ut kärnhuset med ett kuljärn plus lite till så att en liten hålighet bildas.
Toscasmet: Rosta först hasselnötterna i en torr stekpanna tills de får färg. Rör då och då. Passa hela tiden. Lägg nötterna i en handduk och gnid bort skalet. Skålla och skala mandel och rosta på samma sätt.
Hacka nötterna grovt och flisa mandeln.
Smält samman smör, socker, sirap, mjöl och mjölk i en kastrull. Tillsätt nötter och strimlat citronskal och låt sjuda 5-10 min. Rör då och då.
Ställ äpplena i en smord ugnssäker form och fördela toscasmeten i och på äpplena.
Sätt ugnen på 225°. Baka äpplena i mitten av ugnen 15-20 min beroende på äppelsort. Prova med sticka att äpplena är mjuka och täck eventuellt med bakpapper om toscan blir för mörk. Ta ut och lägg upp i skålar eller på tallrikar. Servera med råkräm.
En enkel och god sås att servera till de ljumma toscaäpplena.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Vispa grädden luftig för sig.
Vänd ner grädden i äggsmeten och smaka av med vaniljsocker. Ställ kallt fram till servering.