Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tosca petit four

Kaffe och kardemumma är en god kombination som ger smak åt både kaka och tosca.

Tosca petit fourTosca petit fourTosca petit four

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 200 gmandelmassa- finriven
  • 1,5 dlströsocker
  • 3potatisar- kokta, rivna
  • 3ägg
  • 1,5 mskespresso- eller starkt kaffe
  • 1 tskkardemumma- stött

Tosca

  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 50 gsmör
  • 50 ghonung
  • 50 gvalnötter
  • 50 gmandel
  • 0,5 mskkakao
  • 0,5 mskkaffe- starkt

Valnötter

  • 50 gvalnötter
  • 100 gchoklad- mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Blanda smör, mandelmassa, socker och potatis. Rör till en smet. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda ner kaffe och kardemumma.

  2. Smörj och bröa ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 20x30 cm. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min.

  3. Tosca: Koka ihop socker, grädde, smör och honung i en kastrull 10-20 min. Strimla nötter och mandel under tiden. Rör ner kakao och kaffe. Vänd till sist ner nöt- och mandelstrimlorna i smeten.

  4. Häll ut den på kakan. Låt kallna och skär upp i bitar.

  5. Dela valnötterna på längden. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och doppa valnötterna till hälften i chokladen och fäst en nöt på varje kaka.

Vad tyckte du om receptet?