Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vackert röda, matiga och smakrika wraps med rödbetshummus och fetaost.
Rödbetshummus: Skala vitlöksklyftan. Mixa vitlök, solroskärnor och olja i en matberedare. Tillsätt rödbetor och kikärter och mixa slätt. Smaka av med limesaft och krydda med salt och peppar.
Blanda ihop alla ingredienser till tortillabröden och knåda degen smidig, ca 5 min för hand eller något längre i en hushållsassistent. Låt degen vila ca 10 min eller täck bunken med plastfolie och låt degen vila i kylen ca 8 timmar.
Dela degen i 6 delar och forma dem till små bollar. Låt dem vila under bakduk ca 10 min. Kavla ut dem på lätt mjölad arbetsbänk till tunna runda bröd, ca 30 cm i diameter.
Hetta upp en stor stekpanna, gärna plastbelagd, och pensla den lätt med olja. Stek ett bröd i taget på medelvärme ca 1 minut på varje sida, de ska inte bli för välstekta, då blir de hårda och går inte att forma. Lägg bröden i en bakduk tills de har svalnat.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och låt den kallna. Blanda den med rödbetshummus. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor. Ansa och strimla salladslöken. Grovhacka valnötterna.
Lägg två tortillabröd på en skärbräda. Fördela rucolan mitt på bröden. Lägg rödbetshummusblandning och avokadoskivorna ovanpå. Toppa med smulad fetaost, salladslök och valnötter.
Vik in tortillans sidor mot mitten över fyllningen och rulla sedan ihop tortillan från underkanten och uppåt till en hårt packad rulle. Svep in den i smörgåspapper och fäst med snöre. Skär den i två delar.