Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tortillarulle

I frysdisken finns mycket praktiskt förberett, bland annat förvälld, tärnad potatis. Lägg potatisen i kokande hönsbuljong, mixa och

smaksätt med kryddad crème fraiche.

Tortillarulle
Tortillarulle
Tortillarulle

Ingredienser

  • 300 gpotatis- fryst, tärnad
  • 7,5 dlhönsbuljong- (tärning)
  • 2 dlcrème fraiche paprika & chili
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dldill- hackad

Tortillarullar

  • 4tortillas
  • 6 mskbredbart laxpålägg- (Abba, eller makrill eller tonfisk)
  • 1,5 dlost- + 2 msk, riven

Gör så här

  1. Låt buljongen koka upp i en kastrull. Tillsätt potatisen och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Mixa soppan slät tillsammans med crème fraiche.

  2. Låt soppan bli varm igen av med salt och blanda slutligen ner dillen.

  3. Sätt ugnen på 250°. Bred laxpålägget på tortillan, strö över 1 1/2 dl riven ost - rulla ihop till rullar som läggs på plåt. Strö över 2 msk riven ost och gratinera i ugnen ca 5 minuter. Servera soppan tillsammans med tortillarullarna.

Vad tyckte du om receptet?