Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tortillaknyten med kyckling och chèvre

Sanna tycker om att laga mat och bjuder gärna sin familj på dessa tortillaknyten. Är man riktigt hungrig äter man två knyten per person, men serveras knytena med en rejäl sallad blir det lagom med ett knyte var. De citronfyllda oliverna kan ersättas med vitlöksfyllda.

Tortillaknyten med kyckling och chèvre
Tortillaknyten med kyckling och chèvre
Tortillaknyten med kyckling och chèvre
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1kyckling- förpackning, färdigstrimlad
  • 1 pktkycklingmarinad- Santa Maria
  • 125 gchèvreost
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 30gröna oliver- fyllda med citron
  • 2 mskrapsolja
  • 4tortillabröd- mellanstora

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll på marinaden. Låt marinera i kylskåpet ca 1 timme.

  2. Mosa osten och rör i lätt crème fraiche. Halvera oliverna. Stek kycklingen i häften av oljan tills den är genomstekt.

  3. Värm tortillabröden i mikrovågsugnen ca 10 sekunder vardera så blir de mjukare och går inte sönder när de ska vikas. Bred ut chèvreröra på varje bröd och lägg kyckling och oliver i en hög i mitten. Vik ihop till ett knyte.

  4. Stek knytena på båda sidor i resten av oljan först med den vikta sidan neråt. Servera de nystekta knytena med strimlad isbergssallad och skivade tomater.

Vad tyckte du om receptet?