Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tortillachips med pebresalsa

Tortillachips med pebresalsa. De blå tortillachipsen är gjorda enligt ett gammalt aztec-recept och är tillverkade av vulkanstensmald majs. De finns att köpa i delikatessbutiker.

Tortillachips med pebresalsa
Tortillachips med pebresalsa
Tortillachips med pebresalsa
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gtortillachips- av blå majs och amarant (Blanco Niño)

Salsa

  • 3tomater
  • 2salladslökar
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1lime
  • 2 mskkoriander- hackad
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Skär tomaterna i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Halvera och pressa ut 2 msk saft ur limen.

  2. Blanda grönsakerna med limesaft, örter och olja. Krydda med salt.

  3. Servera salsan till tortillachips och ett glas kall öl.

Vad tyckte du om receptet?