Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tortillabröd du bakar på egen hand. Goda och nygräddade.
Tidsåtgång: ca 1 timme + tid till vila och gräddning
Blanda majsmjöl och vetemjöl med salt och bakpulver i degbunken. Tillsätt majsolja och vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta degbunken. Låt degen vila 1 timme.
Ta upp den på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Dela degen i 16–18 bitar och rulla dem till bollar. Låt dem vila under bakduk, 10 minuter.
Hetta upp en stekpanna på hög värme. Mjöla bakbordet och kavla ut degbollarna till runda och tunna stora bröd. Grädda dem efterhand de kavlats ut i en torr het stor stekpanna på båda sidor, tills de får fin färg, cirka 1 minut per sida. Lägg brödet mellan dubbelvikta handdukar, så att de hålls varma och mjuka.
Bröden går bra att frysa in i plastpåsar.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök