Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 11g
Protein: 37g
Kolhydrater: 54g
Recept på tortillabröd med kyckling och picklade betor. Om du vill ta med på picknick så packa ner röra och tillbehör var för sig. Röran är lika god kall.
Betor: Skala och skiva betorna tunt på mandolin. Finstrimla skivorna och blanda med ättika, socker och vatten. Ställ salladen i kylen.
Finstrimla kycklingen. Skala och finriv ingefäran. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
Stek kycklingen i olja ca 5 min. Tillsätt ingefära, vitlök, chili, koriander, spiskummin, paprikapulver och salt. Blanda ner tomatpurén och häll över vattnet. Koka ihop ca 2 min.
Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Repa bladen från myntan.
Låt var och en fördela kycklingfyllningen på bröden och toppa med betsallad, granatäpple, myntablad och sallad.
Av Ulla Karlström