Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tortillabröd med kyckling och picklade betor

Recept på tortillabröd med kyckling och picklade betor. Om du vill ta med på picknick så packa ner röra och tillbehör var för sig. Röran är lika god kall.

Tortillabröd med kyckling och picklade betor
Tortillabröd med kyckling och picklade betor
Tortillabröd med kyckling och picklade betor
Så här gör du enkelt ditt eget tortillabröd med kyckling och picklade betor. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 3 cmingefära- färsk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 mskrapsolja
  • 2 tskkoriander- mald
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1,5 dlvatten

Betor

  • 400 gbetor- t ex röd-, gul- eller polka-
  • 1 mskättiksprit- (12%)
  • 2 mskströsocker
  • 3 mskvatten

Tillbehör

  • 1 förptortillabröd- (340 g)
  • 0,5granatäpple
  • 1 krukamynta
  • 1kruksallad

Gör så här

  1. Betor: Skala och skiva betorna tunt på mandolin. Finstrimla skivorna och blanda med ättika, socker och vatten. Ställ salladen i kylen.

  2. Finstrimla kycklingen. Skala och finriv ingefäran. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.

  3. Stek kycklingen i olja ca 5 min. Tillsätt ingefära, vitlök, chili, koriander, spiskummin, paprikapulver och salt. Blanda ner tomatpurén  och häll över vattnet. Koka ihop ca 2 min. 

  4. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Repa bladen från myntan.

  5. Låt var och en fördela kycklingfyllningen på bröden och toppa med betsallad, granatäpple, myntablad och sallad. 

  6. Av Ulla Karlström

Vad tyckte du om receptet?