Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hembakat tortillabröd. Inte alls svårt, det tar bara lite tid att kavla. Bröden går utmärkt att frysa.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Värm vattnet till 60–70°. Häll det varma vattnet och oljan över mjölblandningen och knåda till en slät deg i maskin eller för hand.
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Forma bitarna till bollar och kavla därefter ut dem tunt till ca 1 mm tjocka bröd.
Grädda bröden i en torr stekpanna på medelhög temperatur ca 1 minut på varje sida. Lägg dem i en fuktig bakduk när de är klara så att de håller sig mjuka.