Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är en barbecueinspirerad variant av pulled lax, som brukar passa alla åldrar . Barnen brukar gilla att få göra sin egen wrap med lax och olika tillbehör.
Laxen: Lägg laxen i en oljad ugnsfast form. Blanda ingredienserna till marinaden. Bred den över laxen. Täck över med plast och låt marinera cirka 30 minuter i rumstemperatur. Sätt ugnen på 150 grader.
Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt.
Blanda socker och vinäger i en bunke och rör tills sockret löst sig. Blanda i olivolja och salt.
Vänd ner löken i vinägerblandningen. Låt marinera minst 1 timme, men gärna längre. Rör då och då.
Baka laxen i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Den ska inte överstekas utan fortfarande ha en liten rå kärna i mitten när den är klar. Använder du termometer ska innertemperaturen vara 56 grader när laxen är färdigstekt.
Avocadoyoghurt: Mixa avokadoköttet med limesaft och yoghurt. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt.
Dra isär laxen med en gaffel vid servering.
Servera på varma tortillabröd tillsammans med strimlad sallad, tärnad mango, avokadoyoghurt och picklad rödlök.
Recept från Mitt kök