Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tortilla med kryddsotad oxfilé, tomat- och majssalsa och chilimajonnäs är en festlig rätt. Här har både chili och oxfilé sotats för att få en fin liten beska. Chilimajonnäsen kan göras dagen före servering.
Salsa: Fintärna tomaten. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda samtliga ingredienser.
Sotad chilimajonnäs: Värm en gjutjärnspanna eller grillpanna till högsta temperatur. Lägg ner chilin och sota den runtom ca 5 min tills den fått en sotad yta. Finstrimla chilin och lägg den i en matberedare tillsammans med äggulor, senap, vinäger och salt. Starta mixern och tillsätt oljan sakta. Mixa till en slät majonnäs.
Finstrimla salladskålen. Blanda kryddorna och gnid in dem i oxfilémedaljongerna. Värm en gjutjärnspanna eller en grillpanna till högsta temperatur. Sota oxfilén ca 2 min på varje sida. Lägg köttet på en skärbräda och låt det vila ca 5 min. Skär köttet i skivor.
Servera oxfilén med tortillabröd, koriander, salladskål, salsa och chilimajonnäs.