Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tortilla med kryddig fläskkarré och grillad majs med koriander

Tortilla med kryddig fläskkarré och grillad majs med koriander är en härlig grillrätt. Gör gärna dubbel sats av kryddblandningen. Förvara i en glasburk med lock. Gott till kyckling och fläskkött.

Tortilla med kryddig fläskkarré och grillad majs med korianderTortilla med kryddig fläskkarré och grillad majs med korianderTortilla med kryddig fläskkarré och grillad majs med koriander
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 skivorfläskkarré- (à ca 150 g)
  • 4tortillabröd- stora
  • 80 gsallad

Kryddblandning

  • 2 tskspiskummin- mald
  • 2 tskkummin- mortlad
  • 2 tskpaprikapulver
  • 1 tskcayennepeppar
  • 2 tsksvartpeppar- grovmald
  • 1 tsksalt

Rostad tomat- och chilisalsa

  • 3plommontomater
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 4 mskolivolja
  • 1rosmarinkvist- liten
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskhonung
  • 0,5 tsksalt

Majs

  • 4majskolvar
  • 2 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 1 dlkoriander- grovt hackad

Garnering

  • 4limeklyftor
  • flingsalt

Gör så här

  1. Kryddblandning: Blanda alla kryddor. Gnid in kryddblandningen i karrén och låt stå ca 15 min.

  2. Salsa: Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Kärna ur chilin och lägg i formen. Ringla över 2 msk olja och plocka över rosmarinen.

  3. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Låt tomater och chili svalna något innan de läggs i en matberedare. Mixa med 2 msk olja, vinäger och honung. Krydda med salt. Låt salsan kallna.

  4. Vänd majskolvarna i 1 msk olja och 1 tsk salt. Grilla dem på medeltemperatur ca 15 min tills majsen fått fin rostad färg och majskornen känns mjuka. Vänd dem i koriander, 1 msk olja och 1 tsk flingsalt.

  5. Grilla karrén direkt ca 3 min på varje sida, tills den fått fin färg. Låt vila på en skärbräda ca 5 min innan den skärs i skivor.

  6. Värm tortillabröden snabbt på grillen. Lägg på sallad, karré och salsa. Toppa med limeklyftor och flingsalt. Servera med sallad och majskolvar.

Vad tyckte du om receptet?