Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tortilla med kryddig fläskkarré och grillad majs med koriander är en härlig grillrätt. Gör gärna dubbel sats av kryddblandningen. Förvara i en glasburk med lock. Gott till kyckling och fläskkött.
Kryddblandning: Blanda alla kryddor. Gnid in kryddblandningen i karrén och låt stå ca 15 min.
Salsa: Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Kärna ur chilin och lägg i formen. Ringla över 2 msk olja och plocka över rosmarinen.
Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Låt tomater och chili svalna något innan de läggs i en matberedare. Mixa med 2 msk olja, vinäger och honung. Krydda med salt. Låt salsan kallna.
Vänd majskolvarna i 1 msk olja och 1 tsk salt. Grilla dem på medeltemperatur ca 15 min tills majsen fått fin rostad färg och majskornen känns mjuka. Vänd dem i koriander, 1 msk olja och 1 tsk flingsalt.
Grilla karrén direkt ca 3 min på varje sida, tills den fått fin färg. Låt vila på en skärbräda ca 5 min innan den skärs i skivor.
Värm tortillabröden snabbt på grillen. Lägg på sallad, karré och salsa. Toppa med limeklyftor och flingsalt. Servera med sallad och majskolvar.