Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tortiglionigratäng med kassler

Kassler i tärningar ger god smak och mättar fint i en ­pastagratäng.

Tortiglionigratäng med kassler
Tortiglionigratäng med kassler
Tortiglionigratäng med kassler
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 gtortiglioni- eller andra pastarör
  • 1gul lök- hackad
  • 4salladslökar- eller 1 dm purjolök, skivad
  • 400 gkassler- i tärningar
  • 1 msksmör
  • 2 dlprästost- lagrad, riven
  • 2 tsksenap
  • 2 mskvetemjöl
  • 4 dlmatlagningsgrädde
  • 2 mskkonc kycklingfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 1ägg
  • broccoli- kokt

Gör så här

  1. Koka pastan i ­lättsaltat ­vatten enligt ­anvisningarna på ­förpackningen. Sila av ­vattnet. Låt pastan rinna av.

  2. Fräs lök, salladslök och kassler i smör i en stekpanna några minuter.

  3. Rör ner i pastan i en bunke. Tillsätt osten. Häll över i en smord, ugnssäker form.

  4. Vispa ihop senap, ­vetemjöl, matlagningsgrädde och ­kycklingfond i en kastrull och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och nymald peppar.

  5. Ta kastrullen från ­plattan.Rör ner ägget i såsen. Häll såsen över pastablandningen. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, cirka 15 minuter. ­Servera med kokt broccoli.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök