Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tortiglioni i krämig gratäng är perfekt ”comfort food”. Välj en pastasort som fångar upp såsen till gratängen. Stekt och tärnad kyckling som finns i butik gör rätten snabbfixad.
Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper och stek dem mitt i ugnen ca 10 min tills de blivit lite knapriga. Låt svalna.
Sås: Smält smöret. Skala och pressa i vitlöken. Fräs vitlöken ca 1 minut på låg värme, passa så att den inte får färg. Rör ner mjölet och häll på mjölk och grädde. Låt såsen sjuda tills den tjocknar ca 2 min. Rör ner osten, spara lite till gratinering. Krydda med salt och peppar.
Lägg pasta, kyckling och spenat i en smord ugnssäker form eller stekpanna. Smula sönder baconet och strö det över. Häll på såsen och strö över resterande ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 min tills gratängen fått lite färg. Skär gräslök fint och strö den över gratängen. Servera med riven parmesan.