Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ta ut köttet ur salsiccan och mosa det lätt med en gaffel i stekpannan tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.
När färsen är genomstekt, lägg den på hushållspapper så att fettet sugs upp.
Blanda ner västerbottensosten och ströbröd medan röran fortfarande är varm och rör runt.
Ta bort stjälken och skär ett kors i tomaterna.
Skålla dem sedan i kokande vatten under någon minut eller tills skinnet släpper.
Ta upp dem och lägg dem i kallt vatten. Ta av skinnet och skär dem i bitar.
Finhacka lök och värm upp en stekpanna med olivolja. Lägg i löken och stek på medelvärme tills den blivit mjuk.
Tillsätt tunt skivad vitlök och stek i några minuter, rör runt så inte vit-löken bränner fast.
Vänd därefter ner tomater, socker, salt, peppar och balsamvinäger i lökblandningen.
Låt det puttra och koka samman under cirka 30 minuter på svag värme. Tillsätt lite vatten om såsen känns för tjock.
Smaka av med salt.
Skär ut lika stora degrutor och klicka ut fyllningen i mitten av degplattan, fukta kanterna med vatten så att de blir lätt klibbiga och lägg över en degplatta så att det bildas en fyrkant.
Tryck till dem med gaffel så att inte fyllningen kan flyta ut i det kokande vattnet.
Koka upp vatten och lägg ner pastan. Ta upp dem när de flyter upp till ytan.
Stek dem snabbt i lite smör så de får färg.
Blanda samman dem med tomatsåsen.
Servera med riven parmesan, nymald svartpeppar och basilika.
Recept från Mitt kök