Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Se grundrecept.
Beroende på hur grön man vill att pastan ska bli kan man variera mängden spenat. Förväll och krama den torr med händerna eller en kökshandduk. Puréa eller finhacka den och blanda ner i mjölet tillsammans med äggen och de övriga ingredienserna. Vanligt är att man behöver tillsätta ytterligare lite mjöl för att få degen mjuk och smidig. Fortsätt enligt grundreceptet på pasta ovan.
Skär rucola och de soltorkade tomaterna fint och blanda med ricottan, äggulan, parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
Rosta pinjenötterna och lägg dem i skål tillsammans med basilika- bladen, vitlöksklyftan, riven parmesan, olivoljan.
Mixa blandningen med en stavmixer eller kör den i matberedare.
Smaka av med salt och peppar. Den kan med fördel göras några timmar innan och få stå och dra sig.
Rosta valnötter i stekpanna tills de fått färg.
Tillverkning/tillagning
Skär ut runda degplattor med hjälp av en pappersmall eller använd ett tunt runt glas och tryck ut rundlar.
Klicka ut fyllningen i mitten av degplattan, fukta kanterna med vatten så att de blir lite klibbiga och vik över kanten så att degplattan bildar formen av en halvmåne.
Tryck till kanterna med gaffel så att inte fyllningen kan flyta ut. Fukta kanten med vatten och tryck ihop dem ordentligt.
Koka upp vatten och lägg ner pastan. Ta upp dem när de flyter upp till ytan.
Blanda dem med peston och garnera med de rostade valnötterna.
Recept från Mitt kök