Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tortellinisallad med pumpa och kål

Pastasalladen får det där lilla extra med färsk tortellini i stället för "vanlig" torkad pasta. Rostad pumpa, kål och päron ger en värmande och vintrig känsla till den varma pastasalladen.

Tortellinisallad med pumpa och kålTortellinisallad med pumpa och kålTortellinisallad med pumpa och kål
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400500 gpumpa- t ex butternut
  • 100 gsmör
  • 1 krmchiliflakes
  • 2päron
  • 1 lsvartkål- blad repade
  • flingsalt
  • 0,5citron- rivet skal
  • 500 gtortellini- färsk, gärna med svamp eller spenat
  • 0,5 dlpinjenötter- rostade
  • pecorino- grovriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Lägg i en ugnsform, gärna av teflon.

  2. Smält smöret och låt det bli brynt. Häll smöret över pumpan. Blanda med chiliflakes.

  3. Rosta i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

  4. Skölj och klyfta päronen. Ta ut ugnsformen och blanda pumpan med päron och kål. Krydda med salt. Fortsätt rosta cirka 8 minuter.

  5. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.

  6. Häll över pastan i formen med grönsaker. Blanda i citronskal och vänd noga runt så allt blandas med det brynta smöret. Smaka av med salt.

  7. Lägg upp och toppa med rostade nötter och riven pecorino.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök