Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tortellinigratäng med svamp

Recept på lättlagad tortellinigratäng med svamp. Snabb och enkel gratäng, även om det ska stekas och kokas i flera kastruller. Vill du göra det extra snabbt kan du använda färdig ostsås.

Tortellinigratäng med svampTortellinigratäng med svampTortellinigratäng med svamp
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 pkttortellini- färsk, eller ravioli med svamp (à 250 g)
  • 250 gchampinjoner
  • 1purjolök
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 dllagrad ost- riven + 1 dl, gärna prästost (17 %)
  • 250 gbabyplommontomater- i olika färger
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på varmluft 225°. Koka tortellinin tills den nästan är mjuk. Låt den rinna av.  Lägg tortellinin i en smord ugnssäker form.

  2. Ansa svampen och skär den i skivor. Ansa och strimla purjolöken tunt. Stek svampen ca 5 min tills nästan all vätska försvunnit. Tillsätt 1 msk smör och nästan all purjolök (spara lite till tomatsalladen) och stek ytterligare ca 5 min.

  3. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka såsen ca 3 min under omrörning.

  4. Rör ner svampen och purjolöken i såsen. Låt koka upp och rör ner 1 dl ost. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar Häll såsen över tortellinin. Strö över 1 dl ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  5. Halvera tomaterna. Blanda dem med den sparade purjolöken, 1 krm salt och 1 krm peppar. Servera gratängen med tomatsalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: 8 recept på superenkla pastarätter att laga till middag