Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tortellini med morotspesto

Höstig pesto på morötter passar utmärkt till färsk fylld pasta.

Tortellini med morotspesto
Tortellini med morotspesto
Tortellini med morotspesto
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gtortellini- färsk

Morotspesto

  • 200 gmorötter- kokta och kalla
  • 50 gvalnötter
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 1,5 dlpecorino- finriven
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1,25 dlolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Till servering

  • pecorino
  • pumpakärnor
  • valnötter

Gör så här

  1. Mixa morötter, nötter, vitlök, pecorino, citronsaft och olivolja till en puré. Smaka av med salt och peppar.

  2. Låt pastan sjuda på svag värme enligt förpackningen. Låt rinna av och blanda med lite olivolja.

  3. Toppa med pesto, pecorino, pumpakärnor och grovhackade valnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök