Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tortellini i grön sparrisbuljong med spenat och parmesan  

Färsk tortellini med sparris, babyspenat och hyvlad parmesan, serverad i rykande varm buljong, är en festlig vegorätt. Långlagrad parmesan gör den här lyxtortellinin extra ljuvlig. Klart på 20 minuter!

Tortellini i grön sparrisbuljong med spenat och parmesan  
Tortellini i grön sparrisbuljong med spenat och parmesan  
Tortellini i grön sparrisbuljong med spenat och parmesan  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 250 gtortellini- färsk, med ricotta- och spenatfyllning
  • 250 ggrön sparris
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 4 dlvatten
  • 0,5 kapselgrönsaksbuljong- t ex Fond du chef, eller 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1lagerblad
  • 0,5 mskolivolja- + 0,5 msk
  • 50 gbabyspenat
  • 1 krukagräslök
  • 30 gparmesan- + 40 g, gärna bergsparmesan, Zeta
  • 1,5 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och skär sparrisen i bitar. Spara sparristopparna.

  2. Skala och skiva vitlöken. Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt sparrisbitar, vitlök, buljongtärning, lagerblad och 1/2 msk olja. Koka utan lock ca 7 min.

  3. Ta bort lagerbladet ur buljongen. Strimla gräslöken, spara lite till garnering.

  4. Koka pasta och sparristoppar i saltat vatten i en kastrull 2–3 min.

  5. Lägg spenat, gräslök och 30 g parmesan i en mixerkanna. Häll den heta buljongen över och mixa slätt. Smaksätt med vinäger. Krydda med salt och peppar.

  6. Häll buljongen i djupa tallrikar och fördela tortellini och sparris över. Toppa med 40 g parmesan och den sparade gräslöken. Ringla över 1/2 msk olja och servera.

Vad tyckte du om receptet?