Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färsk tortellini med sparris, babyspenat och hyvlad parmesan, serverad i rykande varm buljong, är en festlig vegorätt. Långlagrad parmesan gör den här lyxtortellinin extra ljuvlig. Klart på 20 minuter!
Ansa och skär sparrisen i bitar. Spara sparristopparna.
Skala och skiva vitlöken. Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt sparrisbitar, vitlök, buljongtärning, lagerblad och 1/2 msk olja. Koka utan lock ca 7 min.
Ta bort lagerbladet ur buljongen. Strimla gräslöken, spara lite till garnering.
Koka pasta och sparristoppar i saltat vatten i en kastrull 2–3 min.
Lägg spenat, gräslök och 30 g parmesan i en mixerkanna. Häll den heta buljongen över och mixa slätt. Smaksätt med vinäger. Krydda med salt och peppar.
Häll buljongen i djupa tallrikar och fördela tortellini och sparris över. Toppa med 40 g parmesan och den sparade gräslöken. Ringla över 1/2 msk olja och servera.