Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här ljuvliga choklad- och mandelkakan är en gastronomisk symbol för den vackra ön Capri. Kakan har enligt tradition bakats utan mjöl med endast mandlar och choklad, vilket gör den mjuk, luftig och full av chokladsmak. Och glutenfri!
Sätt ugnen på 180°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter. Smörj kanterna och klipp till en remsa bakplåtspapper som fästs längs insidan av kanten på formen.
Grovhacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret. Låt smälta ihop på medelvärme under omrörning.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa äggulor och florsocker ljust och fluffigt. Vänd försiktigt ner chokladsmöret i äggulevispet och därefter mandelmjölet. Vänd sist ner äggvitorna, lite i taget.
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna innan den lossas från formen. Servera kakan med vispad grädde.