Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torskrygg med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kapris

Recept på torskrygg med mycket smak och minimalt med jobb. 

Torskrygg med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kaprisTorskrygg med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kaprisTorskrygg med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kapris
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gtorskrygg
  • 25 gparmesan
  • 1 knippasalladslök
  • 1zucchini
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1fiskbuljongtärning
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 krmsalt- + 1/2 tsk
  • 25 gsmör- + 2 msk
  • 2 mskkapris
  • 500 ggnocchi- färsk
  • 1rosésallad
  • 1 krukadill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv parmesanen fint. Ansa och finstrimla salladslöken. Ansa och skiva zucchinin.

  2. Koka upp grädden med buljongtärning, citronsaft, 1 krm salt och 1 krm peppar i kastrull. Tillsätt det vita på salladslöken och låt sjuda ca 2 min.

  3. Lägg fisken i en smord ugnssäker form och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka på 25 g smör och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, till 58° innertemperatur. Häll skyn från fisken i såsen.

  4. Stek  zucchini och gnocchi i en stor stekpanna i 2 msk smör ca 3 min. Strö över parmesan och kapris.

  5. Bryt fisken i bitar och lägg den på gnocchin. Ringla över såsen och toppa med salladslök, salladsblad och dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?

Passande förrätt: