Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på torskrygg med ljummen skaldjurssallad och potatismos. Fonden och såsen kan göras dagen före servering. Ställ in skaldjuren direkt i kylen.
Skala havskräftor och räkor, ställ i kylen. Skölj och grovhacka skalen. Skala och hacka lök och vitlök.
Rosta skalen i olja i en stor gryta ca 5 min, rör om under tiden så att det inte bränns vid. Tillsätt lök och vitlök och rosta ytterligare ca 5 min. Tillsätt tomatpuré mot slutet. Häll på vin och vatten så att det knappt täcker. Låt sjuda utan lock ca 20 min.
Sila av skalen och kasta bort. Häll fonden i en ny gryta och koka ihop tills ca 4 dl återstår. Tillsätt vispgrädden och koka ihop tills ca 5 dl återstår. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Mos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av. Pressa potatisen. Koka upp mjölk och smör och vispa ner blandningen i potatisen. Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 150 grader. Skär fisken i 8 bitar och lägg i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Salta fisken och låt ligga ca 10 min. Sätt in fisken mitt i ugnen och stek ca 30 min, tills innertemperaturen är ca 55 grader.
Skaldjurssallad: Skala morötterna och skär dem i strimlor. Strimla sockerärterna. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten ca 3 min. Fräs räkor och havskräftor hastigt i smör. Blanda ner grönsakerna. Vänd ner dillen.
Servera torsken med skaldjurssallad, sås och potatismos.