Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torskrygg med krämig äggula


Välkända västsvenska smaker tillagade med lite extra finess.

Torskrygg med krämig äggula
Torskrygg med krämig äggula
Torskrygg med krämig äggula

Annika Broman

Ingredienser

  • 4torskrygg- x 160 g med skinn
  • 3 mskrapsolja
  • 1 msksmör
  • salt
  • vitpeppar
  • 4ägg

Till servering:

  • potatis- pepparrotssås och dillkokt, se separata recept.

Gör så här

  1. 1 Salta och peppra fisken på båda sidor. Stek fisken i smör/rapsolja i varm panna på skinnsidan tills skinnet är gyllenbrunt och krispigt. Vänd och stek på köttsidan tills fisken är klar.

  2. Koka äggen 3-5 minuter, så de blir löskokta. Skala äggen, skär av toppen och gröp försiktigt ur äggulan (inget av vitan ska med) när rätten ska serveras.

  3. Servering: Arrangera den stekta fisken med smörstekt dillpotatis på tallrikar. Lägg försiktigt en löskokt äggula på potatisen och ringla pepparrotssås över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök