Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Torskrygg med broccolicrème, vitvinssås och citronmarinerade grönsaker ät lyxig fredagsmat. Spara smöret som du brynt torsken i, det är gott att skeda över fisken vid servering.
Strö salt på fisken och låt ligga ca 30 min.
Sås: Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs lök, morot och persiljestjälkar i smör ca 3 min. Tillsätt vin och grädde. Låt koka tills ca 2 dl återstår. Sila. Smaka av med salt och peppar.
Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem i tunna skivor, gärna på mandolin. Ansa sockerärterna och skär dem i tunna strimlor. Skär broccolibuketterna i tunna skivor. Blanda grönsakerna i en skål och tillsätt citronsaft och salt.
Broccolikräm: Dela broccolin i mindre buketter. Skär stjälken i skivor. Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten ca 5 min. Mixa till en slät puré med smöret. Smaka av med salt, peppar och böcklingpastej.
Sätt ugnen på 150°. Bryn fisken i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58°.
Servera fisken med broccoli-crème, vitvinssås och citronmarinerade grönsaker. Garnera med kryddkrasse