Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smörbakade rotfrukter, svarvade så kallade juliennerotfrukter, med torskrygg tillagad i långpanna. Rotfrukter och potatis bakas i en mindre långpanna med brynt smör. På toppen läggs torskrygg med mandeltoppingen.
Sätt ugnen på 200°. Strö 1 tsk salt och 1 krm peppar över fisken. Låt den stå i kylen så länge.
Skala och svarva potatis och rotfrukter i strimlor eller använd mandolin med julienneskärfunktion och lägg dem i en mindre långpanna. Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Bryn smöret och häll det över potatis och rotfrukter. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Topping: Smält smöret och blanda med ströbröd, mandelspån och sesamfrön.
Ta ut långpannan och lägg på fisken. Fördela toppingen på fisken och fortsätt tillaga ca 10 min.
Servera med citronklyftor.