Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torskfilé i krämig paprikasås

Recept på torskfilé i krämig paprikasås. Ajvar relish med pepparrotsmak finns i välsorterade butiker. Den kan bytas ut mot annan ajvar.

Torskfilé i krämig paprikasåsTorskfilé i krämig paprikasåsTorskfilé i krämig paprikasås
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gtorskfilé
  • 1 kgpotatis
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 0,5 dlajvar relish- med pepparrot
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 200 gräkor- frysta, skalade
  • 1gul lök
  • 200 gbabyspenat
  • 1 krukadill
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj och halvera potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar.  Strö på 1 tsk salt. Koka upp grädde, ajvar relish och smulad buljongtärning. Lägg i fisken och låt sjuda under lock ca 6 min. Tina räkorna och låt rinna av på hushållspapper. Repa dillen.

  3. Skala och strimla löken. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Vänd ner spenaten. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner potatis och dill.

  4. Servera fisken med spenat-potatis.

Vad tyckte du om receptet?