Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tröttnat på vanliga hamburgare? Utmana klassiker med en ny variant på torsk.
Kontrollera att fisken är benfri och lägg den i en matberedare tillsammans med finhackad lök, ägg och grädde och kör till en slät färs. Krydda med salt och peppar.
Häll upp ströbröd i en skål och forma färsen till fyra burgare. Doppa dem sedan runtom i ströbrödet.
Stek dem gyllenbruna i smör, 4–5 minuter på varje sida tills de är helt genomstekta. Känn med fingret mitt på, om de känns fasta är de klara.
Dressing: Blanda ingredienserna i en skål och smaka eventuellt av med lite salt.
Skär brödskivorna på mitten och stek dem gärna i lite smör. Lägg upp ena halvan på en tallrik tillsammans med sallad. Toppa med de nystekta torskburgarna och en rejäl klick dressing. Servera med en citron- klyfta och fin dillvippa.
Recept från Mitt kök