Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torskburgare med grillat bröd & romsås

Tröttnat på vanliga hamburgare? Utmana klassiker med en ny variant på torsk.

Torskburgare med grillat bröd & romsås
Torskburgare med grillat bröd & romsås
Torskburgare med grillat bröd & romsås
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé
  • 1schalottenlök
  • 1ägg
  • 0,5 dlmatlagningsgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dlströbröd
  • smör- till stekning

Romsås

  • 2 dlgräddfil
  • 3 mskmajonnäs
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 0,5rödlök- finhackad
  • 100 gröd stenbitsrom
  • salt- ev

Till servering

  • 4lantbröd
  • sallad
  • 1citron
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Kontrollera att fisken är benfri och lägg den i en matberedare tillsammans med finhackad lök, ägg och grädde och kör till en slät färs. Krydda med salt och peppar.

  2. Häll upp ströbröd i en skål och forma färsen till fyra burgare. Doppa dem sedan runtom i ströbrödet.

  3. Stek dem gyllenbruna i smör, 4–5 minuter på varje sida tills de är helt genomstekta. Känn med fingret mitt på, om de känns fasta är de klara.

  4. Dressing: Blanda ingredienserna i en skål och smaka eventuellt av med lite salt.

  5. Skär brödskivorna på mitten och stek dem gärna i lite smör. Lägg upp ena halvan på en tallrik tillsammans med sallad. Toppa med de nystekta torskburgarna och en rejäl klick dressing. Servera med en citron- klyfta och fin dillvippa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök