Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torsk med spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås

En rätt med fina och rena smaker som dessutom är mycket ­lättlagad.

Torsk med spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås
Torsk med spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås
Torsk med spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås
Servera fisken med ris. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé- färsk, gärna ryggfilé
  • 3 dlbasmatiris
  • 1lök- gul
  • 1 påsebladspenat- stor (250 g)
  • 400 gkörsbärstomater- gärna romantica
  • 0,75 dlkapris
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tärningfiskbuljong
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme ­­ i ½ msk smör. Tillsätt spenaten och låt den sjunka ihop. Fördela i en ugnssäker form. Lägg fiskfiléerna över spenaten och krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skär tomaterna i tjocka skivor. Lägg tomater och kapris på fisken. Koka upp grädde, smulad fiskbuljongtärning och vinäger i en liten kastrull. Häll såsen över fisken.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är genomkokt, ca 60° innertemperatur. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?