Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud familj eller vänner på en riktigt god sommarrätt med mjäll kål, rikligt med dill och brynt smör. En höjdare för smaklökarna!
Skär fisken i portionsbitar. Strö över 1 tsk salt och låt stå i rumstemperatur ca 15 min. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med stjälkarna från dillen.
Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och hacka dem.
Skär kålen i breda klyftor. Tärna tomaterna. Hacka dillen.
Sjud kålen i lättsaltat vatten i en stekpanna ca 5 min. Ta upp kålen med hålslev och lägg den på ett fat.
Torka ur pannan och stek fisken i 25 g smör ca 2 min på varje sida. Lägg fisken på kålen.
Bryn 75 g smör i stekpannan. Lägg i tomater, ägg, kapris och dill och låt fräsa ca 1 minut. Häll fräset över fisk och kål och servera genast med färskpotatisen.