Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 34g
Kolhydrater: 38g
Torsk med smör- och vitlöksstekta tomater lagas enkelt i ugnen. Allt i en form! Se till att köpa söta och smakrika tomater, det gör stor skillnad.
Krydda fisken med 1/2 tsk salt och låt stå ca 10 min. Sätt ugnen på 225°. Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin, och strö över 1/2 tsk salt. Låt stå ca 5 min. Torka av skivorna lätt med hushållspapper. Blanda dem med 1/2 msk olja.
Grovskiva tomaterna. Skala och skiva vitlöken så tunt som möjligt. Repa och strimla basilikan, spara några blad till garnering.
Smält smöret i en stekpanna och tillsätt tomater och vitlök. Fräs på medelvärme ca 3 min. Tillsätt basilikan och 1 msk vinäger. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Häll fräset i en ugnssäker form och lägg fisken runt om. Toppa fisken med zucchinin och strö över pinjenötterna.
Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Servera med färskpotatis.