Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torsk med smör- och vitlöksstekta tomater

Torsk med smör- och vitlöksstekta tomater lagas enkelt i ugnen. Allt i en form! Se till att köpa söta och smakrika tomater, det gör stor skillnad.

Torsk med smör- och vitlöksstekta tomaterTorsk med smör- och vitlöksstekta tomaterTorsk med smör- och vitlöksstekta tomater
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé- i portionsbitar, MSC- eller ASC-märkt
  • 1zucchini
  • 500 gkörsbärstomater- på kvist
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 krukabasilika
  • 75 gsmör
  • 40 gpinjenötter
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1 kgfärskpotatis

Gör så här

  1. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och låt stå ca 10 min. Sätt ugnen på 225°. Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin, och strö över 1/2 tsk salt. Låt stå ca 5 min. Torka av skivorna lätt med hushållspapper. Blanda dem med 1/2 msk olja.

  2. Grovskiva tomaterna. Skala och skiva vitlöken så tunt som möjligt. Repa och strimla basilikan, spara några blad till garnering.

  3. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt tomater och vitlök. Fräs på medelvärme ca 3 min. Tillsätt basilikan och 1 msk vinäger. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Häll fräset i en ugnssäker form och lägg fisken runt om. Toppa fisken med zucchinin och strö över pinjenötterna.

  5. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Servera med färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?