Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torsk med räksallad, primörer och romsås

Detta recept på torsk med räksallad, primörer och romsås passar perfekt för lata sommardagar. Enkelt att göra - och mättar magar. Vill man lägga fisken på grillen så välj gärna en fetare fisk, t ex lax. alternativt lägg torsken i folieark.

Torsk med räksallad, primörer och romsåsTorsk med räksallad, primörer och romsåsTorsk med räksallad, primörer och romsås
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé- gärna ryggfilé
  • 1 tsksalt

Romsås

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1,5 mskfiskrom- t ex stenbitsrom, Krav- eller MSC-märkt
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 3betor- små, t ex polka- eller gulbeta
  • 10rädisor
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskolivolja- + 2 msk
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 150 glyxräkor- i lag
  • 1 dlörter- blandade, plockade t ex dill och gräslök

Tillbehör

  • 800 gfärskpotatis- kokt

Gör så här

  1. Krydda fisken med salt och låt stå i rumstemperatur ca 10 min.

  2. Romsås: Rör ihop ingredienserna.

  3. Sallad: Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala betorna och hyvla dem riktigt tunt, gärna på mandolin. Ansa och hyvla rädisorna.

  4. Blanda betorna med citronsaft, 1 msk olja och salt och peppar.

  5. Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna ca 7 min, till 58–60° innertemperatur.

  6. Häll av spadet från räkorna. Vänd ihop räkorna med örter och grönsaker. Servera fisken med sallad, sås och potatis.

Vad tyckte du om receptet?