Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Detta recept på torsk med räksallad, primörer och romsås passar perfekt för lata sommardagar. Enkelt att göra - och mättar magar. Vill man lägga fisken på grillen så välj gärna en fetare fisk, t ex lax. alternativt lägg torsken i folieark.
Krydda fisken med salt och låt stå i rumstemperatur ca 10 min.
Romsås: Rör ihop ingredienserna.
Sallad: Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala betorna och hyvla dem riktigt tunt, gärna på mandolin. Ansa och hyvla rädisorna.
Blanda betorna med citronsaft, 1 msk olja och salt och peppar.
Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna ca 7 min, till 58–60° innertemperatur.
Häll av spadet från räkorna. Vänd ihop räkorna med örter och grönsaker. Servera fisken med sallad, sås och potatis.