Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torsk med lingon, bacon och rostad broccoli

Torsk med lingon, bacon och rostad broccoli är en lite annorlunda fiskrätt. Men den syrliga smaken på lingonen passar perfekt till bacon och det brynta smöret.

Torsk med lingon, bacon och rostad broccoliTorsk med lingon, bacon och rostad broccoliTorsk med lingon, bacon och rostad broccoli
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé
  • 500 gbroccoli
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 1gul lök
  • 1 dllingon
  • 200 gbröd
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klicka över 1 msk smör. Strö på 1 tsk salt. Rosta broccolin mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Skär torsken i bitar. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skär baconet i tunna strimlor. Skala och finhacka löken. Stek lök och bacon i en stekpanna tills de fått fin färg. Blanda i lingonen.

  4. Bryn 3 msk smör i en stekpanna. Häll av nästan allt smör i en liten skål. Stek fisken i det sista smöret i stekpannan ca 3 min på varje sida.

  5. Lägg fisken på tallrikar med lingonfräs, broccoli och bröd. Droppa över det brynta smöret och servera.

Vad tyckte du om receptet?