Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En lyxig men enkel rätt! Välj den fisk som är bäst för dagen eller plånboken, det går bra med i princip vilken fisk som helst. Har du ingen ånginsats så går det bra att även koka broccolin i saltat vatten.
Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Skala och finhacka löken.
Lägg fisken i en smord ugnssäker form och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över löken. Ringla över citronsaft och häll på 1 dl vatten. Klicka över 2 msk smör. Tillaga fisken mitt i ugnen i ca 10 min tills den är nätt och jämnt genomkokt.
Skär broccolin i små buketter. Skala stammen och skär den i skivor. Lägg broccolin i en ånginsats och ånga i 1–2 min tills den har ett lätt tuggmotstånd. Vänd ihop broccolin med 1 msk olja. Strö över citronskalet och 1 krm flingsalt.
Häll över skyn som bildats från fisken i en liten kastrull. Vispa i crème fraiche och buljongtärning och låt -såsen sjuda i ca 5 min.
Finstrimla gräslöken och rör ner den i såsen. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll såsen över fisken.
Servera fisken med broccolisallad, ris eller pressad potatis.