Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torsk med ­balsam­champinjoner


En riktig favorit som är ­snabblagad och festlig.

Torsk med ­balsam­champinjoner

Torsk med ­balsam­champinjoner

Torsk med ­balsam­champinjoner

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé- eller koljafilé
  • 1 tsksalt
  • peppar
  • 140 gbacon
  • 1rödlök
  • 200 gchampinjoner
  • smör- eller margarin
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5 dldill

Servera med:

  • potatispuré
  • gröna ärter

Gör så här

  1. Lägg ut torsken och strö på salt. Låt dra i tio minuter. Skär bacon i bitar och stek nästan ­knaprigt.

  2. Skala och skär löken i tunna klyftor och dela svampen i kvartar. Låt steka med baconet fem ­minuter. Tillsätt vinäger och krydda med peppar.

  3. Torka av fisken och krydda med peppar. Stek i smör i stekpanna 3-4 minuter per sida. Blanda dill i baconfräset­ och ­servera till fisken med ­potatispuré och ärter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök