Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torsk i ugn
 - recept

Enkelt recept på torsk i ugn som bakas tillsammans med knaperstekt bacon och svamp. Lättlagat och gott! Servera med pressad potatis eller ris.

Torsk i ugn
 - recept
Torsk i ugn
 - recept
Torsk i ugn
 - recept
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé
  • 1 kgpotatis
  • salt- peppar
  • 140 gbacon
  • 150 gchampinjoner
  • 1gul lök
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 150 gkörsbärstomater
  • 0,5 dldill- hackad
  • 1citron- saften
  • 1 dlost- riven smakrik

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.

  2. Lägg fiskfiléerna i en smord form. Vik dem om de är tunna. Krydda med salt och peppar.

  3. Strimla baconen och stek den nästan knaprig. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Dela svampen i kvartar, skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda i bacon, delade tomater och dill.

  5. Fördela på fisken och pressa över citronen. Strö över ost och baka i ugn, 225 grader, 20 minuter. Servera med kokt eller pressad potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök