Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torsk i folie med basilika-aioli och fänkål

Fisk är den perfekta proteinkällan, även rik på det nyttiga Omega 3-fettet. Bakad i folie blir detta en smakrik lunchfavorit, speciellt för dig som äter LCHF!

Torsk i folie med basilika-aioli och fänkål
Torsk i folie med basilika-aioli och fänkål
Torsk i folie med basilika-aioli och fänkål
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 gtorsk- i bitar
  • 1fänkål- och fänkålsdill
  • 1gul lök
  • 1lime
  • 8cocktailtomater
  • 50 gsmör
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dloliver
  • salt
  • svartpeppar- eller vitpeppar malen

Basilika-aioli

  • 1 krukabasilika
  • 12vitlöksklyftor
  • 2 dlmajonnäs
  • salt
  • vitpeppar- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Dela fänkålen i klyftor. Skala och dela löken i klyftor också.

  3. Skär limen i skivor och dela cocktailtomaterna på mitten.

  4. Skär smöret i kuber. Skala och dela vitlöksklyftorna på mitten och lägg på oliverna.

  5. Lägg allt tillsammans med fisken på en bit folie på en plåt, salta och peppra.

  6. Lägg på ytterligare ett ark med folie och nyp ihop kanterna.

  7. Tillaga mitt i ugnen i cirka 35–40 minuter. Gör basilika-aiolin under tiden.

  8. Basilika-aioli: Mixa basilikan och vitlöken, mixa i majonnäsen och smaka av med salt och peppar.

  9. Servering: Servera fisken med basilika-aioli.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök