Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp

Recept på torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp. Mild och krämig fiskgryta med mos.

Torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstompTorsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstompTorsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gtorskfilé- eller annan vit fisk, t ex kolja eller sej
  • 500 gpotatis
  • 500 gpalsternacka
  • 1 dlmjölk- + 1 dl
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 dldijonsenap
  • 1fiskbuljongtärning
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1 krukadill
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av kokvattnet och tillsätt 1 dl mjölk. Stompa rotfrukterna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Skär fisken i bitar. Krydda med 1 tsk salt. Koka upp grädde, 1 dl mjölk, senap, buljongtärning och vinäger i en traktörpanna. Lägg i fisken, sänk värmen och sjud tills fisken är precis färdig,

  3. Hacka dillen. Halvera tomaterna. Lägg dill och tomater i pannan. Servera tillsammans med stompet.

Vad tyckte du om receptet?