Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på torrone av Tareq Taylor. Här är nyckeln en vid kastrull, gärna en sautös, så att man får upp smeten till rätt temperatur utan att bränna honungen. Du behöver en hushållsassistent, en vanlig elvisp orkar inte.
Blanda honung, socker, vatten och glykos i en stor gryta (ca 5 liter) och koka till 140°. Rör då och då. Ta grytan åt sidan.
Vispa äggvitorna och salt i hushållsmaskin till ett hårt skum. Tillsätt den varma sockerlagen i en fin stråle. Fortsätt att vispa på låg hastighet tills smeten har svalnat något. Den ska inte bli kall, men du ska kunna hålla i bunken utan att bränna dig.
Stanna maskinen och rör ner nötterna i den sega smeten med en slev.
Mjöla arbetsbänken och händerna med majsstärkelse. Stjälp upp smeten på bänken och knåda den så att nötterna sprids jämnt.
Forma smeten till två längder, ca 40 cm långa, och lägg dem på ett smörgåspapper. Låt svalna i rumstemperatur 2–3 timmar. Pudra torronen med lite majsstärkelse eller druvsocker så den inte klibbar. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.