Recept: Anna Wendt
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Torkade apelsiner med chokladdopp är ett fint pynt, men också en fin gåbortspresent.
Sätt ugnen på 75°. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Skiva apelsinerna tunt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Torka apelsinerna mitt i ugnen 2-3 timmar tills de är helt torra. Tiden kan variera något beroende på tjocklek och ugn. Öppna ugnsluckan och släpp ut fukten lite då och då och vänd apelsinerna efter halva tiden.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa apelsinskivorna till hälften i chokladen. Strö över lite silver- eller guldpulver, kokos eller strössel. Ställ kallt tills chokladen stelnat. Trä apelsinskivorna på ett snöre och häng dem i granen eller fönstret.
Recept: Anna Wendt