Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torka svamp

Så torkar du din svamp! Välj de finaste exemplaren till torkning. Släng bort alla maskätna svampar. Ha ugnsluckan lite på glänt under torkningen. 

Torka svamp
Torka svamp
Torka svamp
Recept på torkad svamp. Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 5karljohansvampar- stora eller 10 små eller 5 dl kantareller, trattkantareller eller trumpetsvamp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Rensa svampen. Skär karljohanssvamp i jämna skivor, ca 2 mm tjocka. Bred ut svampen på två plåtar med bakplåtspapper. Sätt plåtarna i ugnen och torka ca 20 min. Vänd under tiden.

  2. Sänk ugnstemperaturen till 100° och torka ytterligare ca 1 timme, tills svampen är genomtorr. Vänd den 2–3 gånger under tiden. Låt kallna.

  3. Förvara svampen i ren burk med tättslutande lock. 

Vad tyckte du om receptet?