Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inkokt frukt är ett kärt barndomsminne. Men den här varianten är lite lyxigare med mustiga kryddor, citrus och grönt te.
Skala apelsinen med potatisskalare. Skala och skiva ingefäran. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en vid kastrull, till exempel en traktörpanna. Lägg i vaniljstång, apelsinskal, ingefära, vatten, socker och kryddor. Koka lagen ett par minuter tills sockret löser sig.
Skala päronen och skär i grova klyftor. Koka sakta i lagen på svag värme under lock, de ska bli knappt mjuka.
Dela de torkade frukter som är större. Lägg ner dem i kastrullen när ungefär en minut av koktiden återstår.
Lyft upp tesilen efter cirka 1 timme.
Tillsätt citrussaft i fruktlagen. Lägg upp fruktkompotten i skålar och servera med en klick lättvispad grädde.
Recept från Mitt kök